ZEYNEP'İN GALERİSİ

2 Mayıs 2019 Perşembe

BOYALI PARMAKLAR


Haydi minik parmaklar çalışsın. Mesela bir örümceğe dönüşüp tavana tırmansın ya da bir yusufçuk olup uçuşsun... Belki de bir roket olur uzaya giden... En iyisi bir elma olsun ve biz de onları yiyelim! HAM HUM!







Merhaba,

Yapılacak en basit baskı tekniği olan parmak baskısı ile yayındayım.



Bu çalışmada belki ilk sonuçlar biraz karmaşık olabilir ama düzenli yapılırsa eminim çok yaratıcı fikirler çıkacaktır. Belki ilk aşamada bu yayındaki çıktılar çocuklara rehber olabilir.

Normalde çocukların parmak baskılarını yapıp, çalışmalar kuruyunca da keçeli ya da kuruboya kalemle detayları tamamlamaları gerekmekte. Aşağıdaki çıktılarda ise detayların içlerine parmak baskısı yapmalılar. Belki yanına bir tane de arkadaş yapmak isterler...
İlk birkaç denemede baskı yapmaya alışmaları ve acemiliklerini atmaları gerekebilir. Çünkü genelde çocuklarda baskı malzemesi ile boyama eğilimi olmakta. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız oyun gibi yönlendirme sözleri kullanabilirsiniz:
-Baskı robotumuz/makinemiz çalışıyooor "Bastır/Çek", "Bastım/Çektim", "Hoooop/Pa" (İlk kısmı yavaş söyleyinki boyalar kağıda iyi geçsin). Sadece bir yönlendirme sözünü kullanmak daha iyi olacaktır.


Sonraki günlerde çalışma öncesinde baskı makinelerinin ne gibi resimler yapacaklarını planlamalarını isteyebilirsiniz. Siz de bu sırada malzemeleri hazırlarsınız. Böylece çalışmalar kuruyunca parmak baskılarını ne için yaptıklarını daha kolay hatırlarlar.


İşte sizlere birkaç kompozisyon örneği. siyah beyaz olanların üzerine tıklayarak çıktı alabilirsiniz.







ÇIKTI:






Hazır havalar ve sular ısınmışken bol bol suluboya ve parmak boyası yapmaya...

İyi eğlenceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder