ZEYNEP'İN GALERİSİ

18 Temmuz 2015 Cumartesi

ANNE ELi DEGMiS!

kalemkağıtmakas 'a anne desteği... Ben görünüşüne bayıldım paylaşmadan edemedim! Karşınızda boncuk eritme sanatı!







Evimizde eskiden kalma ahşap, üzerinde guaj boya ile resimler olan bir aynamız vardı. Annem bu aynayı boncuk eritme tekniği ile yenilemek istemiş. Babam önce aynayı güzelce zımparalamış. Aynayı vakt-i zamanında ahşap boyama için malzemeler satan bir  hobi mağazasından almıştık.



Annemle şu meşhur desen defterinden bir desen belirledik. Pelür kağıdı aynanın yarısı kadar kesip bu deseni kopya ettik. Seçtiğimiz desende çiçekler, kuşlar ve yapraklar vardı. Biz yarım parçaya bu deseni çizerken zevkimize göre eklemeler çıkarmalar yaptık tabi... Bu noktada sizin estetik zevkiniz devreye giriyor. Desen konusunda internetten güzel örnekler bulabilirsiniz ya da kendi deseninizi tasarlayarak özgün bir ürün çıkarabilirsiniz.



Pelür kağıda çizdiğimiz deseni ters çevirip ahşaba transfer ettik. Annem evde bulunan ikea' dan aldığımız boncukları değerlendirmek istedi. Bu boncuklar arasından kullanacağı renkleri belirledik ve seçtiğimiz renkteki boncukları minik kaselere renklerine göre grupladık.









Sonrasında annem yakma aleti ile bu boncukları eriterek desenlerin içlerini doldurdu. Kontur çizgilerini ise ahşap çerçeveyi yakarak çalıştı. Minik desenlerde boncukları ikiye keserek kullandı.






Çalışırken bazı detaylara dikkat etmekte fayda var;
plastik yakılırken ortaya çıkan kokudan kendinizi korumak için uzun süre çalışmamak gerek. Bir bez maske kullanabilirsiniz. Balkon gibi bir mekanda, açık havada çalışmak iyi olacaktır.
Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere annem boncukları tutmak için ince uzun  çöp şiş çubuğu kullandı. Siz de böyle bir çubuk kullanıp yakma aletinin sıcak ucundan kendinizi koruyabilirsiniz.


Bu çalışma için sevgili anneme teşekkür ederim ♡







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder