ZEYNEP'İN GALERİSİ

4 Mayıs 2018 Cuma

Sensory Bag / Duyu Poşeti Örnekleri

DuYu PoŞeTLeRi


Bu poşetlerle miniklerin duyularını harekete geçirin!





Merhabalar,

Duyu geliştiren etkinlikler çocukların çevreyi çok yönlü algılamasını destekliyor. Onlara mümkün olduğunca dokunacakları, koklayacakları, sesi olan, tadına bakabilecekleri, renkli, resimli materyaller vermek faydalı olur. Ne kadar küçük yaşta başlarsanız o kadar gelişecektir. Deneyimleri çok olunca ileriki yaşlarda başarılı tahminleri olacaktır. Bunlar için ille de pahalı oyuncaklara gerek yok. Bu yayında dokunma ve görme duyularına, biraz da koklama duyusuna hitap eden duyu poşetlerini paylaşmaktayım. Ben 11 aydan itibaren bebeğim için yaptım ancak okul öncesi dönemde çocukların seviyesine göre çeşitlendirerek keyifle uygulayabilirsiniz. Büyük gruplar için malzemeleri önüne koyabilir, kendi duyu poşetini hazırlamasını isteyebilirsiniz. Kim kendi tasarladığı oyunu sevmez ki?! Düşüncesi bile eğlenceli. Yine büyük gruplar için ana renklerde (kırmızı, mavi, sarı) parmak boyaları ekleyip renk karışımlarını gözlemlemesini isteyebilirsiniz. Hatta 1. Sınıflar için harfli pullar ekleyip kelime oluşturmalarını isteyebilirsiniz ki tahmin ediyorum parmak kaslarını epey çalıştırmaları gerekecektir!


GÖZLER


Neler Kullanmışız?


Kilitli poşet

Kağıt bant

Oynar göz

Duş jeli

Duş jeli oynadıkça elde parfüm bırakıyor bu nedenle 2 kat kilitli poşet kullandım. Bu oyun sonrasında miniğim çevresinde gördüğü her gözü göstermeye başladı. 


DENİZ ALTI


Bu materyal için dokulu etiketler almak istemiştim ama aceleyle düz almışım. Her işte bir hayır vardır. Bu durum eğlenceli bir oyunu kurmamızı sağladı. Simini biraz bol döktüm. Hayvanlar altında kalınca kayboluyor. "Aaa saklanmışlar. Haydi bulalım hooooop!" diye parmağınızı dairesel hareketlerle etiketlerin üzerinde gezdirin. "Tatataam bir ahtapot çıktı!" gibi cümlelerle sıra sıra bütün hepsini tanıtın.

Neler Kullanmışız?



Kilitli poşet
Koli bandı
Deniz hayvanları etiketleri
Duş jeli
Yeşil minik ponponlar
Lacivert sim



Daha Fazla Oyun İçin Linki Tıklayınız: 


İyİ EğLenCeLeR!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder