ZEYNEP'İN GALERİSİ

3 Ocak 2016 Pazar

YENi YILI BEKLERKEN

Yeni bir yıla gün sayarken miniklerin heyecanlı bekleyişine biraz eğlence katalım ve oyun paketleri hazırlayalım.







Çocukların en sevdiği şey malum oyun oynamak... Ben de yeni yıla bir hafta kala sanat çalışmasında her gün öğrencilerime kendi oyuncaklarını hazırlatmayı planladım. Kar yağışı ve beraberinde gelen kar tatili oyun sayımızı azaltsa bile yine de üç günün sonunda paketlerini doldururken heyecanlıydılar.

Benimki sadece fikir... Siz hediye paketlerinizi daha nice farklı sürprizlerle şenlendirebilirsiniz!

Bizim paketlerimizde; 3 tane miniklerin ellerinden yapılma oyuncak, 1 kum boyama, 1 balon, 1 adet palyaço ipli kukla bulunuyor.

1. OYUNUMUZ: YENİ YIL HAFIZA KARTLARI

Bir boyama sayfası hazırladık.  Kenar çizgileri belirgin (çocukların makasla kesebilecekleri özellikte) 4 çift kart olacak şekilde yeni yılı anımsatacak resimler bulduk.



Çocuklar bu resimleri çevrelerindeki kalın çizgilerden kestiler.



Sonra içinde, her kart için eşit boylarda ve aynı sarı tonda kesilmiş 8 adet kart ve yine aynı yeşil tonda kartondan delgeç ile kestiğimiz 8 adet çam ağacı olan kaseler hazırladık. Çok parçalı etkinliklerde bu kaseleri kullanmak çok iyi oluyor.


Her öğrenciye yapıştırıcı ve bu kaselerden verdik. Önce kestikleri beyaz kağıtların arkasına yapıştırıcı sürüp sarı kartların tam ortasına yapıştırdılar. Bu aşamada sarı kartona yapıştırıcı sürme eğiliminde olan çocuklara dikkat etmek gerekiyor. Fazla yapıştırıcı olan kartlar sonrasında birbirine yapışıyor...


Tüm beyaz kartlar yapıştıktan sonra her kartın arka yüzüne çam ağacı yapıştırdılar. Bu aşamada hafıza kartlarının arka yüzlerinin birbiriyle aynı olması çok önemli. Yoksa bir kaç oyundan sonra farklı yapışmış kartın altında ne olduğu ezberleniyor ve iş hileye dönüyor :). Biz tam ortaya yapıştırmaları için biraz destekledik yamuk yapıştıranları.


Bitirenlerinkini pembe zarflara koyarak sakladık.

.................................................................................................

2.OYUNUMUZ: ÇUBUKLU YAPBOZ

Telefonumda Photo Grid uygulamasındaki yeni yıl şablonu ile çocukların resimlerini hazırlayıp yaklaşık olarak çubukların uzunluğunda olacak boyutta renkli çıktı aldım. Hatta 2 takım aldım çıktıları belki başka bir şeyde daha kullanırız diye;)


Şöyle bir deneme yapınca 7 çubuk kullanacağımızı gördük. Her çocuk için 7'şer çubuk ayırdım ve her çubuk takımına 1'den 7'ye kadar rakamları yazdım. Bu etkinliği biraz zenginleştirip bir oyun da kurulabilir "1 çubuklarını havaya kaldıralım" gibi yönergeler ile ufak atraksiyonlar yapılabilir ;)


Biz çocuklardan çubukları rakamlarına göre sıralamalarını istedik. Sıralayanları kontrol ettiğimizde ters sıralama yapan çocuklar olduğunu gördük. Bu da sıralama çalışmalarına biraz daha ağırlık vermemiz gerektiğinin ipucu oldu...







Çocuklar çubukları sıraladıktan sonra fotoğraflarının arkasına boşluk kalmayacak şekilde yapıştırıcı sürdüler. Rakam sırasına uygun olarak çubukları yapıştırdılar. Sonra maket bıçağı ile çubukları birbirinden kesip ayırdık. Çubukları kaybolmamaları için kurdele ile bağladık.


................................................................................................

3. OYUNUMUZ: ZARLI MASA OYUNU


Yıldız parçalar sona saklanır. Bu oyun serinin en güzeli... Tabi öğretmen açısından sağlam bir ön hazırlık gerektiriyor. Kağıt ve kartondan hazırlanırsa fotokopi ile daha pratik olabilir. Ama benim gibi 'sağlamcı'ysanız biraz sabır gerekiyor. Ben tüm parçaları önce çizip tek tek kestim. Pembe/lila evada çizili olan ana yol cetvel ile çizildi. Kalınlığı cetvel ölçüsünde. M uçlu cd kalemi ile çizdik. Küçük parçalardaki detayları çizerken Stabilo renkli mürekkepli kalemlerden kullandım.





Minik parçası çok olan bir çalışma olduğu için yine kaselere gruplama yaptık.


İşin eğlenceli kısmı tek tek sıra sıra minik parçaları yapıştırmak. Hem bunu aynı anda tek tek yapınca yazılı olan tüm yapılacakları da açıklamış oluyorsunuz.



Tüm her şeyi hazırladıktan sonra geldi paketleme kısmına. Bir gün önce kağıt tabak gibi şeyler satan dükkandan lastikli balon, kağıt poşet, hediye süsü almıştım. Bunları da kullanarak hazırladığımız paketler hoş oldu...


Eğlenerek, mutlulukla, sağlıkla, sevdikleriyle birlikte geçirecekleri nice seneleri olsun öğrencilerimin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder